Skip to main content

Aanleg glasvezel netwerk in Hoeksche Waard is gestart
Aanleg Glasvezel – Momenteel wordt er in de Hoeksche Waard druk gewerkt aan de aanleg van het glasvezelnetwerk. Inmiddels is er ruim 3.500 meter glasvezelkabel aangelegd onder de grond. Er wordt rekening gehouden dat heel de Hoeksche waard eind 2023 gebruik zal kunnen maken van glasvezel.

E-fiber heeft de verantwoordelijkheid voor het aanleg van het glasvezelnetwerk. Samen met de aannemers BAM en Spitters worden respectievelijk door de partijen de graafwerkzaamheden uitgevoerd in het oostelijke en westelijke deel van de gemeente Hoeksche waard.

Het glasvezelnetwerk van E-fiber zal toegankelijk zijn voor minimaal tien verschillende internet providers. Bewoners die tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk een keuze maken voor een provider zullen kosteloos een glasvezel aansluiting krijgen thuis.

Waarom glasvezel?

Glasvezel is de meest betrouwbare internetverbinding en bovendien supersnel, momenteel bieden providers snelheden aan tot wel 500 Mb/s en 1.000 Mb/s (gigabit). Bij glasvezel is de download snelheid gelijk aan de upload snelheid. Door de groeiende vraag naar data kan met een glasvezel abonnement iedereen in huis tegelijkertijd downloaden, digitaal tv kijken en eventueel gamen.  Het glasvezelnetwerk is energiezuiniger dan het kopernetwerk en daarmee ook beter voor het milieu.

Wil je ook weten of je glasvezel kunt krijgen? Doe de postcodecheck via Glasvezelloket.nl om te kijken of je ook een glasvezel abonnement kunt afsluiten.