Skip to main content

Beemster Delta volledig aangesloten op glasvezelnetwerk
Beemster Delta – Delta Fiber Netwerk heeft met het aansluiten van 800 woningen in Beemster de aanleg van het glasvezelnetwerk opgeleverd. In totaal is er 800 kilometer glasvezelkabel onder de grond gelegd sinds de start in juni 2019.

Burgemeester van Beemster, Karen Heerschop, heeft te kennen geven dat sinds corona nog meer is gebleken hoe belangrijk een snelle en goede internetverbinding is. Mensen werken meer vanuit huis en zullen dat ook blijven doen in de toekomst. Met het glasvezelnetwerk is Beemster klaar voor de toekomst. De kernen Westbeemster en Noordbeemster met het buitengebied van Beemster kunnen nu profiteren van een stabiel en snel netwerk.

De projectmanager Bouw van Delta Fiber netwerk, Lukas Willems, heeft zijn dank uitgesproken aan alle betrokken partners omdat het buitengebied van Beemster een hele uitdaging is geweest. Het is een waterrijk en uitgestrekt gebied met forse afstanden tussen de woningen, maar met de hulp van de betrokken partners zoals de gemeente, provincie en aannemer Volker Wessels   was het mogelijk om dit project na bijna 2 jaar op te leveren.

Delta Fiber Netwerk

Delta Fiber Netwerk is een internetprovider dat sinds 2006 glasvezel internet aanbied in Nederland, inmiddels hebben ongeveer 800.000 woningen en bedrijven toegang tot supersnel en stabiel glasvezel op het Delta fiber Netwerk. Maandelijks worden ongeveer 7.000 woningen en bedrijven aangesloten op het glasvezelnetwerk van Delta Fiber.

Doe de postcodecheck via Glasvezelloket.nl om te kijken of je ook toegang hebt tot glasvezel internet.