Skip to main content

CLUBRECORD GO AHEAD EAGLES LONKT


De eredivisieclub die momenteel het langste ongeslagen is komt niet uit Rotterdam, Alkmaar, Eindhoven, Enschede of Amsterdam. Koploper Feyenoord verloor de laatste tien eredivisiewedstrijden niet. Maar uit Deventer komt een eredivisieclub die liefst elf competitiewedstrijden op rij niet verloor. Go Ahead Eagles is sinds de 3-4 nederlaag tegen Feyenoord op 3 september 2022 ongeslagen in de Eredivisie. Het won in die reeks vier keer en zeven keer werd het gelijk.

Het is voor de tweede keer in de clubhistorie dat Go Ahead Eagles ongeslagen is in elf eredivisieduels op rij. Eerder presteerde Go Ahead dat in 1970. Toen er onder trainer František Fadrhonc elf keer op rij niet werd verloren tussen maart en mei. Dat resulteerde destijds uiteindelijk in een mooie zevende plaats op de eindrangschikking. 

Ook nu is het linkerrijtje in zicht, Go Ahead heeft namelijk nog een wedstrijd tegoed en heeft slechts drie punten achterstand op de negende plek. Die momenteel wordt ingenomen door N.E.C. Weet Go Ahead Eagles komende woensdag thuis tegen AZeen nederlaag te voorkomen, dan schrijft de equipe van trainer René Hakegeschiedenis met de langste ongeslagen reeks ooit van de club in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles speelde door de winterse weersomstandigheden in de laatste speelronde niet tegen RKC Waalwijk. Maar de club noteerde in de eerste twee Eredivisiewedstrijden van 2023. Telkens minimaal 2,2 Expected Goals (2,2 tegen Fortuna Sittard, 2,4 tegen FC Utrecht). In de dertig competitieduels vorig jaar haalde Go Ahead slechts één keer minimaal deze xG-waarde (3,2 tegen Willem II in april 2022). Als het woensdag wederom lukt zulke kansen te creëren is de kans groot dat Go Ahead daadwerkelijk twaalf eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen blijft.

De talisman van Go Ahead in de laatste weken is Bobby Adekanye. De aanvaller was in 2023 elke 46 speelminuten in de Eredivisie goed voor een doelpunt of een assist (2 goals, 1 assist in 138 minuten), het beste gemiddelde van alle spelers die dit kalenderjaar meer dan dertig speelminuten kregen in de Eredivisie. Daarnaast blijkt Jay Idzes achterin juist een rots in de branding te zijn. Idzes speelde dit eredivisieseizoen 1347 minuten zonder voorbijgedribbeld te worden, tenminste 396 meer dan iedere andere veldspeler die niet voorbij werd gedribbeld.

Uitgelicht

Schrijf je in en mis nooit iets


Wellicht ook interessant voor U