Skip to main content

F1 Grand-Prix van Japan Super Max
F1 Grand-Prix van Japan – Verstappen domineert tijdens de F1 Grand-Prix van Japan; Red Bull behaalt tweede opeenvolgende constructeurstitel

F1 Grand-Prix van Japan Verstappen Wint

Dominantie Verstappen in F1 Grand-Prix van Japan

In de F1 Grand-Prix van Japan domineerde Max Verstappen vanaf de start en pakte de overwinning, waardoor Red Bull Racing zijn tweede opeenvolgende constructeurstitel veiligstelde. Verstappen werd aan het begin van de race uitgedaagd door McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri, maar wist hen beide af te weren en bouwde daarna een comfortabele voorsprong op.

Deze overwinning betekende de 13e keer dat Verstappen dit seizoen als eerste over de finish kwam. Dankzij deze prestatie is Red Bull Racing wiskundig gezien niet meer in te halen in het constructeurskampioenschap. Hiermee bevestigden ze hun superioriteit in het nieuwste tijdperk van de Formule 1, na het behalen van de titels in 2010, 2011, 2012 en 2013, en de overwinning in 2022.

F1 Grand-Prix van Japan Verstappen Wint

Het gevecht tussen de McLaren-coureurs Norris en Piastri eindigde in het voordeel van Norris. Hij begon de race voor Piastri, maar verloor kort zijn positie door een pitstop tijdens een Virtuele Veiligheidsauto-periode. Uiteindelijk had hij echter voldoende snelheid om terug te komen en zijn team gaf hem de voorkeurspositie.

Charles Leclerc van Ferrari

Charles Leclerc van Ferrari eindigde op de vierde plaats, terwijl Lewis Hamilton van Mercedes de top vijf afsloot. De race bevatte ook strategische beslissingen en inhaalacties, waaronder Leclerc die George Russell inhaalde en Russell die uiteindelijk plaats moest maken voor teamgenoot Hamilton.

Buiten de podiumplekken was er ook actie: Carlos Sainz passeerde Russell, die last had van verslechterende banden, en eindigde op de zesde plaats, gevolgd door Fernando Alonso van Aston Martin en de Alpines van Esteban Ocon en Pierre Gasly.

F1 Grand-Prix van Japan Verstappen Wint

De race bevatte ook een reeks incidenten, waaronder een botsing tussen Red Bull’s Sergio Perez en Kevin Magnussen, en tussen Williams-coureur Logan Sargeant en Valtteri Bottas van Alfa Romeo, die beiden hun race beëindigden.

Al met al zorgde de combinatie van strategie, racevaardigheid en incidenten voor een spannende Grand Prix van Japan, met Verstappen als dominante kracht op de baan en Red Bull Racing die hun plaats als leiders in het constructeurskampioenschap bevestigde.