Skip to main content

F1 Grand-Prix van Miami

F1 Grand-Prix van Miami Op 5 mei begon de Grand Prix van Miami, een jaarlijks motorsportevenement dat plaatsvindt in de prachtige stad Miami, Florida. Het evenement duurt tot en met 7 mei 2023 en maakt deel uit van het wereldkampioenschap Formule 1, de hoogste klasse van de motorsport.

De Grand Prix van Miami vindt plaats op het Hard Rock Stadium, de thuisbasis van het NFL-team Miami Dolphins. Het circuit is een tijdelijk stratencircuit dat speciaal voor de race is ontworpen en ongeveer 5,4 kilometer lang is. Het circuit heeft 19 bochten en bevat twee lange rechte stukken, die ideaal zijn voor inhaalmogelijkheden.

De Grand Prix van Miami is een belangrijk evenement voor motorsportfans over de hele wereld. Het is een gelegenheid voor coureurs en teams om hun vaardigheden te tonen en tegen de besten ter wereld te strijden. De race trekt duizenden fans aan die vanuit alle hoeken van de wereld naar Miami komen om het spektakel bij te wonen.

De eerste Grand Prix van Miami vond plaats in 2022 en werd gewonnen door Lewis Hamilton van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. De Britse coureur domineerde de race van start tot finish, zette de snelste ronde neer en leidde elke ronde van de race.

Het evenement van dit jaar belooft net zo opwindend te zijn, met enkele van ’s werelds beste coureurs en teams die strijden om de topplaats. Het Formule 1-wereldkampioenschap van 2023 is een van de meest competitieve van de afgelopen jaren, met meerdere coureurs en teams die in aanmerking komen voor het kampioenschap.

De Grand Prix van Miami gaat niet alleen over de race; het gaat ook om de sfeer en de ervaring van het evenement. Er vinden gedurende het hele weekend veel activiteiten en evenementen plaats, waaronder concerten, tentoonstellingen en andere motorsportgerelateerde activiteiten.

Al met al is de Grand Prix van Miami een spannend evenement voor motorsportfans over de hele wereld. Het is een gelegenheid om enkele van ’s werelds beste coureurs en teams te zien strijden tegen elkaar in een van de meest iconische steden ter wereld. Het evenement biedt een onvergetelijke ervaring die fans nog lang zullen koesteren.