Skip to main content

F1 GrandPrix van Azerbaijan
Op 28 april 2019 start de Formule 1 Grand Prix in Baku, Azerbeidzjan, voor de vierde keer op rij. Het Baku City Circuit, gelegen in de hoofdstad van Azerbeidzjan, is een unieke locatie voor de race, met de oude stadsmuren en de Kaspische Zee als achtergrond.

Het circuit heeft een lengte van 6,003 kilometer en heeft 20 bochten, waaronder een aantal krappe bochten en lange rechte stukken. De start-finishlijn is een van de langste in de Formule 1, met coureurs die snelheden tot wel 360 km/u kunnen bereiken voordat ze zwaar moeten remmen voor de eerste bocht. Het circuit is een uitdaging voor de coureurs en het team, met de combinatie van hoge snelheden en krappe bochten die strategieën bepalen voor de race.

De eerste race op dit circuit vond plaats in 2016 en werd gewonnen door Nico Rosberg in zijn Mercedes. Sindsdien heeft het circuit verschillende spannende races gezien, waaronder Daniel Ricciardo’s verbluffende overwinning in 2017 en Lewis Hamilton’s spectaculaire comeback in 2018. Het circuit staat bekend om zijn onvoorspelbaarheid en uitdagingen voor de coureurs en teams.

Dit jaar belooft de race nog spannender te worden met het nieuwe seizoen van de Formule 1 in volle gang. De verwachtingen zijn hoog gespannen met Mercedes-coureur Lewis Hamilton die strijdt om zijn zevende wereldkampioenschapstitel tegen uitdagers als Max Verstappen, Charles Leclerc en Valtteri Bottas.

Naast de Formule 1-race is er ook een ondersteunend programma, waaronder de FIA Formula 2 en Formula 3, waardoor fans van de sport een volledige dag met actie op het circuit kunnen beleven. Buiten het circuit kunnen bezoekers genieten van de vele bezienswaardigheden en activiteiten die de stad Baku te bieden heeft, waaronder het oude stadscentrum, het Nationaal Museum van Azerbeidzjan en het Baku Boulevard Park langs de Kaspische Zee.

Al met al belooft de Formule 1 Grand Prix in Azerbeidzjan een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel de fans van de sport als de bezoekers van de stad. Met het unieke circuit, de adembenemende achtergrond en de spannende actie op het circuit, is deze race een van de hoogtepunten van de Formule 1-kalender en mag je dit niet missen!