Skip to main content

F1-OrganisatieF1-Organisatie – Het Formule 1 Wereldkampioenschap is een van de meest prestigieuze motorsportevenementen ter wereld. Het omvat de beste coureurs en teams ter wereld, die de strijd aangaan op circuits over de hele wereld. Het evenement trekt miljoenen fans aan en genereert enorme inkomsten voor alle betrokken partijen.

De F1-organisatie, geleid door Stefano Domenicali, is verantwoordelijk voor het runnen van het evenement en het waarborgen van een eerlijke competitie. De organisatie werkt samen met de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), de regelgevende instantie van de autosport, om de veiligheid van de coureurs en fans te waarborgen en ervoor te zorgen dat alle deelnemers zich houden aan de regels en voorschriften.

De F1-organisatie is ook verantwoordelijk voor het promoten van het evenement en het aantrekken van sponsoren en partners. Dit omvat het onderhandelen van tv-deals, het ontwikkelen van marketingcampagnes en het organiseren van evenementen om fans te betrekken en te informeren over de sport.

Het Formule 1-seizoen 2023 belooft een van de meest opwindende ooit te worden, met een aantal nieuwe teams en coureurs die strijden om de titel. De organisatie zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het seizoen soepel verloopt en dat alle betrokken partijen tevreden zijn.

Een van de grootste uitdagingen voor de F1-organisatie in 2023 is het aanpakken van de klimaatverandering. De sport heeft te maken met toenemende kritiek vanwege de uitstoot van broeikasgassen en het verbruik van fossiele brandstoffen. De organisatie heeft aangekondigd dat het in de toekomst wil overstappen op duurzamere technologieën en brandstoffen, en heeft al stappen gezet om de uitstoot te verminderen.

De F1-organisatie zal ook blijven streven naar een meer inclusieve en diverse sport. Het heeft zich gecommitteerd aan het promoten van gelijkheid en diversiteit en heeft programma’s opgezet om meer vrouwen en minderheidsgroepen aan te moedigen om deel te nemen aan de sport.

Kortom, de Formule 1-organisatie is een cruciale speler in de wereld van de autosport en zal blijven streven naar een eerlijke, veilige en spannende competitie voor alle betrokken partijen. Met het oog op de toekomst zal de organisatie zich blijven inzetten voor duurzaamheid en inclusie, zodat de sport kan blijven groeien en evolueren voor de fans en deelnemers.

Schrijf je in en mis nooit iets


Management

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Fimage 96

Stefano Domenicali

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Fimage 97

Duncan Llowarch

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Fimage 98

Sacha Woodward Hill

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Fimage 70

Brandon Snow


 • F1 CEO

  Stefano Domenicali
 • F1 CFO

  Duncan Llowarch
 • General Counsel

  Sacha Woodward Hill
 • Managing Director – Commercial

  Brandon Snow