Skip to main content

Livestream – Zo kijk je FC Utrecht vs Ajax Gratis 2023


|


FC Utrecht vs Ajax nabeschouwing

In een bloedstollende kelderkraker vol onverwachte wendingen heeft Ajax zijn vierde nederlaag op rij geleden, waardoor het nu de zeventiende plek inneemt in de Eredivisie. Het lot van trainer Maurice Steijn lijkt nu aan een zijden draadje te hangen na deze dramatische 4-3 nederlaag tegen hekkensluiter FC Utrecht. De kritiek van de Ajax-supporters was niet van de lucht toen de spelers zich na het eindsignaal van scheidsrechter Dennis Higler meldden bij het uitvak.

Het contrast kon haast niet groter zijn. Waar de Utrecht-spelers als helden werden onthaald op het veld en daarbuiten, werd het team van Ajax dat nu tot onder de degradatiestreep is beland, weggehoond. Dit was het resultaat van een spektakelstuk waarin Ajax een ware rollercoaster van emoties beleefde, met maar liefst vier tegendoelpunten tegen de rivaal FC Utrecht, die tot dan toe moeite had met scoren.

De opstellingen waren behoorlijk gewijzigd aan het begin van de wedstrijd. Utrecht-trainer Ron Jans had zes nieuwe namen op het veld, terwijl Steijn koos voor Anton Gaaei, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic en Kristian Hlynsson in de basis. Dit was deels noodzakelijk vanwege de afwezigheid van enkele sleutelspelers zoals Devyne Rensch en Steven Berghuis.

Het spel begon moeizaam, met beide teams die worstelden om hun ritme te vinden. Ajax kreeg wel enkele kansen via Steven Bergwijn en Hlynsson, maar het was Utrecht dat de score opende kort voor rust met een prachtige goal van Ryan Flamingo. Het momentum leek in de tweede helft nog meer naar Utrecht te verschuiven toen Mike van der Hoorn scoorde uit een hoekschop.

Echter, Ajax kwam terug met een onverwachte tandem tussen Sosa en Hlynsson die binnen een paar minuten zowel de aansluitingstreffer als de gelijkmaker opleverde. De ommekeer leek compleet toen aanvoerder Bergwijn een penalty benutte en Ajax op een 3-2 voorsprong zette. Toch wist FC Utrecht terug te komen met een gelijkmaker van Jens Toornstra en uiteindelijk de winnende 4-3 goal van invaller Oscar Fraulo.

Wil je ook genieten van alle eredivisiewedstrijden? Ontdek nu het volledige zenderaanbod van Canal Digitaal zonder kosten voor een hele week. Dit omvat ook het ESPN Compleet pakket. Schrijf je in en voel de wedstrijdspanning!

FC Utrecht vs Ajax kijken

Deze nederlaag zet Ajax op een precaire zeventiende plaats in de Eredivisie en de druk op trainer Steijn neemt toe naarmate de uitwedstrijden tegen Brighton en PSV naderen. De grote vraag die nu boven het hoofd van Ajax hangt, is wie er aan het roer zal staan in de komende cruciale wedstrijden tegen FC Volendam, SC Heerenveen en Brighton.

Deze ongekende nederlaag van Ajax tegen de hekkensluiter van de Eredivisie is een duidelijke indicatie van de uitdagingen en de druk die voor het team liggen in de komende weken. Met de groeiende onzekerheid rond de toekomst van trainer Steijn en de behoefte aan een dringende herziening van de strategie, zullen de komende wedstrijden cruciaal zijn voor de toekomst van Ajax in de Eredivisie.

ESPN Compleet verzorgt alle wedstrijden van de Eredivisie. Prijzen voor het volledige pakket variëren: KPN rekent €12,50, Ziggo vraagt €17,95 per maand. Hiermee heb je toegang tot alle duels. Geen uitgebreid abonnement? Diverse providers bieden als troost gratis ESPN 1, zodat je nog steeds van topwedstrijden geniet.

Gratis Toegang tot ESPN

FC Utrecht tegen Ajax live meemaken, maar geen tv-deal? Dat fixt Canal Digitaal voor je, dé digitale tv-kenner. Ga voor een proefweek en open meer dan 60 zenders, ESPN inbegrepen. Het beste van Canal Digitaal? Stoppen wanneer je wilt zonder extra kosten. Annuleer je binnen de proefperiode? Dan is er alleen € 0,01 verificatiefee. Check de stappen hieronder en tune direct in op de FC Utrecht – Ajax livestream via ESPN:

  1. Ga naar de registratiepagina van Canal Digitaal.
  2. Vul je persoonlijke gegevens in.
  3. Voltooi een 1-cent betaling voor verificatie.
  4. Log in op https://livetv.canaldigitaal.nl/ met je accountgegevens.
  5. Klik op ‘Sport’ om de Eredivisie-livestreams te vinden.

Met de Canal Digitaal-app gaat streamen naar je iPhone, iPad en Apple TV naadloos. Wil je groots genieten van Eredivisie-duels? Simpelweg casten met Chromecast of AirPlay. Plus, er is een Canal Digitaal smart tv-app voor de allernieuwste modellen.

Kosten na je proefperiode

Mocht Canal Digitaal in de smaak vallen, dan wordt je proefabonnement na de introductiefase automatisch een vast maandelijks abonnement voor € 14,95. Geniet van alle ESPN-kanalen, dat wil zeggen ESPN 1 tot ESPN 4. Of je nu directe actie of content op verzoek wilt, alles is toegankelijk. Een programma gemist? Kijk het tot 7 dagen nadien terug.