Skip to main content

Komende Grand-Prix:

USA

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Abu Dhabi

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

2024 Bahrain – Sakhir

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Formule 1 Seizoen 2023


Het Formule 1 seizoen 2023 belooft een spannend seizoen te worden, met een aantal grote veranderingen in de regels en nieuwe teams en coureurs die meedoen.

Eén van de grootste veranderingen voor het Formule 1 seizoen 2023 is de introductie van de nieuwe technische regels, waaronder een nieuw aerodynamisch concept en een verplichte hybride aandrijving. Deze veranderingen zullen de prestaties van de auto’s aanzienlijk verbeteren en zorgen voor meer competitie tussen de teams.

Ook zijn er een aantal nieuwe teams die zich hebben aangesloten bij de Formule 1. Deze teams zullen het Formule 1 seizoen 2023 beginnen met een beperkte ervaring in de sport, maar hebben wel een aantal ervaren coureurs aangetrokken die hen kunnen helpen om snel te groeien.

De competitie tussen de coureurs belooft ook spannend te worden, met een aantal grote namen die terugkeren naar de sport. Lewis Hamilton, die het afgelopen seizoen (’20) zijn zevende wereldtitel won, zal opnieuw proberen om de titel te veroveren. Ook Fernando Alonso zal terugkeren naar de sport, na een korte break.

t?a=1761162199&as=1790567752&t=1&tk=1&i=1

Naast de competitie tussen de coureurs, zullen ook de teams strijden om de constructeurs titel. Mercedes AMG Petronas F1 Team heeft de afgelopen jaren de titel gewonnen, maar met de nieuwe regels en de toetreding van nieuwe teams, zal het interessant zijn om te zien of zij hun dominantie kunnen behouden.

Het Formule 1 seizoen 2023 zal beginnen met de Grand Prix van Australië op 13 maart en eindigen met de Grand Prix van Abu Dhabi op 26 november. Met een totale van 23 wedstrijden, zal het seizoen langs verschillende locaties rond de wereld gaan, waaronder Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

Het Formule 1 seizoen 2023 belooft een spannend seizoen te worden, met een aantal grote veranderingen en nieuwe teams en coureurs die meedoen. Fans van de sport zullen zich verheugen op een seizoen vol actie, spanning en emotie.