Skip to main content

Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil met Austin – Essentieel inzicht 2023
Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil

Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil met Austin Lewis Hamilton

Lewis Hamilton en George Russell zijn het erover eens dat er onbenut potentieel zit in de W14, maar beiden geven toe dat Mercedes veel werk te verrichten heeft na een moeilijke eerste dag op het circuit in Mexico.

Hamilton werd gediskwalificeerd in Austin maar toonde een goed tempo in zijn geüpgradede W14 gedurende het weekend. Echter, hij zegt dat de auto die hij op vrijdag reed “dag en nacht” verschilt met die hij reed in COTA.

Zijn snelste ronde was meer dan een seconde langzamer dan die van de snelste, Max Verstappen, in FP1 en, hoewel hij een verbeterd tempo toonde in het tweede oefenuur, eindigde hij net iets meer dan drie-tienden achter de Nederlandse coureur op de zevende plaats.

Niet zo geweldig… – Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil

Toen hem werd gevraagd naar zijn eerste dag op de baan, zei Hamilton: “Niet zo geweldig. Beetje twijfelachtig, niet echt twijfelachtig, maar niet de beste. Het was een beetje een strijd met de auto vandaag.”

Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil met Austin Lewis Hamilton in de Arena

Uitleggend waarom dat het geval was, voegde Hamilton toe: “Ik bedoel, de auto is dag en nacht anders in vergelijking met vorige week. En ja, ik weet niet wat ik moet zeggen, je weet gewoon nooit wat je gaat krijgen met deze.”

Hamilton had een moeilijke eerste dag op het circuit in Mexico

“Sommige dagen is ze geweldig en sommige dagen niet. Ik denk dat het moeilijk is om de ronde eruit te halen, ik denk dat er zeker prestaties zijn. Het is gewoon moeilijk om het eruit te halen en het is dit weekend vrij piekerig met de aero map of wat het ook mag zijn.

In de nacht werken aan verbetering – Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil

“Dus, we gaan er ’s nachts aan werken maar het was zeker geen leuke dag in vergelijking met FP1 in Austin. We zijn een beetje van slag maar hopelijk kunnen we ’s nachts iets vinden en zal de auto morgen beter te rijden zijn.”

Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil met Austin Mercedes en Alpine

Gevraagd wat hij ’s nachts kan vinden voor de kwalificatie op zaterdag, zei Hamilton: “Ik weet het niet zeker. Opnieuw, we weten nooit wat we kunnen verwachten met deze auto, misschien maken we de wijzigingen, en zullen we dat tempo oppikken.

Top 3 verwachting – Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil

“Ik denk dat er zeker wat prestatie in zat om dichterbij te zijn, misschien in de top drie. Maar we moeten uitzoeken hoe we het voor ons gemakkelijker kunnen maken om die prestatie eruit te halen, dus daar gaan we vanavond aan werken.”

Russel miste de eerste

Russell daarentegen miste de FP1 nadat rookie coureur Frederik Vesti achter het stuur van zijn auto kroop. Hij keerde terug in het tweede oefenuur en eindigde als 10e, maar hij gelooft dat er veel te verbeteren valt voor het weekend.

“Een beetje een lastige sessie,” zei Russell. “Er is hier en daar regen, we hebben de prototype Pirelli-band, en het veld is erg krap. Ik denk dat er potentie is. Ik denk dat we veel werk te doen hebben ’s nachts.

Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil met Austin Charles LeClerc
Hamilton bevestigd auto is dag en nacht verschil met Austin - Essentieel inzicht 2023 15

Lastige sessie Russel

“Het is erg krap, vooral met enkele onverwachte auto’s, eerlijk gezegd, enkele auto’s in de top-10 die we daar niet verwachtten. Maar we voelen dat we veel te verbeteren hebben, maar we hebben ook de kans om dat te doen.”

Gevraagd wat hij specifiek wilde verbeteren, antwoordde Russell: “Een snellere raceauto, om eerlijk te zijn. We zaten vandaag waarschijnlijk in het verkeerde venster, denk ik. Lewis en ik hadden twee verschillende setups en we zaten waarschijnlijk beiden niet in het juiste venster.

Training is belangrijk

“Dus, dat heeft ons een indicatie gegeven dat waarschijnlijk halverwege beide de juiste plek is om te zijn. Dus, dat is frustrerend op het moment om een negatieve auto te hebben en niet de beste dagen te hebben.

“Maar door die moeilijke momenten leer je waarschijnlijk meer dan wanneer de auto in een betere staat is. Dat is waar de training om draait”