Skip to main content

Livestream – Zo kijk je sc Heerenveen vs NEC Nijmegen Gratis 2023
sc Heerenveen vs NEC Nijmegen nabeschouwing

Ondanks vijf opeenvolgende nederlagen wist Heerenveen niet thuis tegen NEC te winnen. In een duel dat eindigde in 1-1 in het Abe Lenstra Stadion, lieten beide teams hun positie in het onderste deel van de eredivisie onveranderd. In de eerste helft domineerde Heerenveen en nam al snel de leiding. Het was Patrik Wålemark die in de 6e minuut de netten deed trillen na een foutje van doelman Robin Roefs op een schot van Osame Sahraoui.

Kort daarna was Pelle van Amersfoort dichtbij het vergroten van de voorsprong. In de eerste twintig minuten zette Heerenveen vijf schoten op het doel, evenveel als in hun drie voorgaande Eredivisie-duels gecombineerd. NEC stelde daar halverwege de eerste helft een poging van Rober González tegenover, maar Andries Noppert, die niet werd opgenomen in de selectie door Ronald Koeman voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden, voorkwam een treffer.

Toch moest Noppert in de extra tijd van de eerste helft een tegendoelpunt accepteren. Bas Dost wist te scoren na een schot van Sontje Hansen op aangeven van Philippe Sandler, waardoor de stand op 1-1 kwam.

Na de pauze hield NEC de linies gesloten en ook met de inbreng van Ion Nicolaescu kon Heerenveen de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Na acht gespeelde wedstrijden heeft NEC 8 punten verzameld en Heerenveen 7.

Wil je alle Eredivisie duels live volgen? Profiteer nu van de unieke actie van Canal Digitaal! Ontvang een week lang gratis toegang tot al hun kanalen, inclusief het volledige ESPN Compleet pakket. Meld je aan en mis geen enkel moment van de actie op het veld!

sc Heerenveen vs NEC kijken

De wedstrijd begon om 16:30 lokale tijd en werd gespeeld in het Abe Lenstra Stadion, wat de thuisbasis is van sc Heerenveen​. Marc Nagtegaal was de hoofdscheidsrechter van de wedstrijd, bijgestaan door grensrechters Rob van de Ven en Erik Koopman, en vierde official Robin Vereijken.

ESPN is ook in 2023 de plek voor je Eredivisie-fix. De prijs hangt af van je provider: €12,50 bij KPN en €17,95 bij Ziggo voor het gehele ESPN-assortiment. Hiermee bekijk je iedere Eredivisie-match. Geen volledig pakket? Diverse aanbieders laten je gratis kijken naar ESPN 1, met verschillende topwedstrijden.

Zo geniet je gratis van ESPN

Mis je een tv-abonnement, maar wil je toch sc Heerenveen-NEC live zien? Canal Digitaal, expert in digitaal kijken, is je redding. Probeer een week, en krijg toegang tot tal van zenders, inclusief de ESPN-collectie. Een plus van Canal Digitaal? Altijd zorgeloos annuleren. Besluit je in je proefperiode te stoppen? Enkel € 0,01 verificatiekosten zijn van toepassing. Lees hieronder hoe je meteen de livestream van sc Heerenveen tegen NEC op ESPN opstart:

  1. Ga naar de registratiepagina van Canal Digitaal.
  2. Vul je persoonlijke gegevens in.
  3. Voltooi een 1-cent betaling voor verificatie.
  4. Log in op https://livetv.canaldigitaal.nl/ met je accountgegevens.
  5. Klik op ‘Sport’ om de Eredivisie-livestreams te vinden.

Zonder gedoe naar je iPhone, iPad en Apple TV streamen doe je met de Canal Digitaal-app. Eredivisie-actie liever op een groot scherm? Cast dan via Chromecast of AirPlay. En Canal Digitaal biedt tevens een smart tv-app voor actuele tv-toestellen.

Kosten na je proefperiode

Als je tevreden bent met Canal Digitaal, verandert je proefabonnement na de introductieperiode vanzelf in een vaste maandelijkse deal van € 14,95. Je krijgt toegang tot alle ESPN-zenders, van ESPN 1 tot ESPN 4. Live voetbal uit de Europa League en Conference League. Of je nu live wilt kijken of programma’s op je eigen tijd wilt zien, het kan allemaal. Mis je een uitzending? Je hebt een week om deze terug te zien.