Skip to main content

juli 21, 2023

Hungaroring


Wanneer werd de baan gebouwd?

Het werk begon aan de Hungaroring in 1985 en de baan was slechts negen maanden later klaar om te racen. De Hongaarse regering had oorspronkelijk overwogen om het oude Nepliget-parkcircuit in Boedapest nieuw leven in te blazen om de Formule 1 in het land te organiseren, maar besloot uiteindelijk om in plaats daarvan een op maat gemaakte faciliteit te creëren.

Wanneer was zijn eerste Grand Prix?

Het jaar was 1986. Nelson Piquet won de eerste F1-race rond de Hungaroring en gleed beroemd zijn Williams rond de buitenkant van Ayrton Senna’s Lotus om de leiding te nemen.

Hoe is de baan?

Het gebrek aan rechte stukken op de Hungaroring zorgt er vaak voor dat het wordt vergeleken met een kartbaan – en het is waar, de gelijkenis is treffend. Met verschillende series bochten om aan elkaar te rijgen, kiezen teams voor Monaco-niveaus van neerwaartse kracht, waarbij een goed uitgebalanceerd chassis meestal wordt beloond boven paardenkracht gezien de korte rechte stukken die worden aangeboden. Het is echter een uitdaging waar veel coureurs van genieten, waarbij het vinden van een goed ritme cruciaal is voor het neerzetten van snelle rondetijden.

Waarom gaan?

Hongarije in juli is meestal heet heet heet. Het goede nieuws als je op de baan bent, is echter dat er in de buurt een waterpark is – de Mogyorodi Aquarena vizi szorakoztatopark – wat een goede plek zou moeten zijn om af te koelen. Afgezien van wateractiviteiten ligt het circuit op slechts 20 km van Boedapest, waardoor je dicht bij een van de meest fascinerende, historische en levendige stadscentra van Europa bent.

Waar is de beste plek om te kijken?

De baan is gebouwd in een natuurlijke kom, een beetje zoals Brands Hatch in het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dat een van de tribunes die zich op of rond de hoofdtribune bevinden, een uitzicht op andere delen van de baan moeten bieden, waardoor je meer F1-waarde krijgt voor je geld.

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Fimage 36

Land

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Fimage 59

Schrijf je in en mis nooit iets


Circuit details

 • Eerste GP

  1986
 • Circuit km

  4.381km
 • Rondes

  70
 • Race afstand

  306.63km
 • Lap Record

  1:16.627
 • Lap Record Houder

  Lewis Hamilton (2020)
 • DRS Zone’s

  1

?wi=383303&ws=

Resultaat GP 2023

2

1

3