Skip to main content
Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur Een graffiti van Johan Cruyff op een muur

Johan Cruyff Foundation

Dit wil de Johan Cruyff Foundation oplossen

De Johan Cruyff foundation zet zich in om Kinderen de ruimte te geven, zodat ze kunnen sporten, spelen en bewegen over heel de wereld. Sporten maakt kinderen fitter, gezonder en helpt hen bij hun ontwikkeling. Helaas krijgen niet alle kinderen de kans om genoeg te bewegen en spelen door gebruik aan ruimte. Projecten zoals de Cruyff courts en sportprojecten voor kinderen met een beperking biedt ruimte om te sporten en te bewegen.

Dit is waar we trots op zijn

Door maatschappelijke veranderingen zitten steeds meer kinderen achter een scherm, ze bewegen te weinig en komen minder vaak buiten. Door de initiatieven van de Johan Cruyff foundation zijn sinds 1997 meer dan 650 veilige plekken gecreëerd, om meer dan 150 duizend kinderen per week te verzamelen via sport en spel wereldwijd.

Dit willen we bereiken

We willen meer ruimte bieden aan kinderen om hen te laten ervaren dat spelen en sporten leuk is en sport voor verandering kan zorgen. Kinderen die op een jonge leeftijd veel bewegen en sporten verhogen de kans dat ze later in hun leven ook meer zullen bewegen. Daarom geeft de Cruyff foundation kinderen ruimte om ze in beweging te krijgen en houden.