Skip to main content

KPN rolt glasvezel uit in Ziggogebied
KPN rolt glasvezelKPN is met een opmars bezig om glasvezel verder uit te rollen in gebieden waar momenteel kabel van Ziggo ligt.

Al jaren levert KPN ook zijn tv en internet diensten aan in gebieden waar Ziggo opereert, alleen bleef de snelheid via koper achter bij de gigabit snelheid van Ziggo via de kabel. Echter nu KPN in een hoog tempo glasvezel uitrolt door heel Nederland is dit een game changer geworden in het leveren van symmetrische snelheid (down- en upload snelheid gelijk). Ziggo kan namelijk met de gigabit pakket wel 1.000 Mb/s download snelheid leveren maar de upload snelheid blijft steken op 50 Mb/s. KPN levert met glasvezel wel 1.000 Mb/s down- en upload snelheid.

Opmars glasvezel

KPN zal de komende jaren fors investeren in de verdere uitrol van zijn glasvezelnetwerk. De ambitie is om elk jaar ruim 500.000 huishoudens en bedrijfspanden aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Veel gebieden waar glasvezel uitgerold wordt, is in gebieden waar reeds kabel van Ziggo ligt.

Nieuwe gebieden waar glasvezel aansluitingen gerealiseerd zal worden is bijvoorbeeld Nieuwegein. De planning is om begin 2024 nagenoeg alle woningen en bedrijfspanden aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Barendrecht is begin 2022 aan de beurt en hier zullen 19.000 glasvezel aansluitingen gerealiseerd worden.

KPN experimenteert momenteel met het aanleggen van de glasvezel aansluiting tot in de meterkast indien de huishouden ook actief gebruik gebruik zal maken van glasvezel. Indien de bewoner nog niet de overstap van DSL of kabel naar glasvezel heeft gemaakt wordt de glasvezelaansluitpunt buiten de woning gelaten. Het aanleggen van glasvezel op deze manier moet de uitrol van glasvezel bespoedigen.   

Doe de postcodecheck via Glasvezelloket.nl om te kijken of je ook toegang hebt tot glasvezel internet.