Skip to main content

LeClerc geeft toe : Inspirerend Ferrari heeft werk aan de winkel om het gat met McLaren te dichten in Mexico City 2023
LeClerc geeft toe

Charles Leclerc is van mening dat er werk aan de winkel is als Ferrari het gat met McLaren wil dichten tijdens de Grand Prix van Mexico City, aangezien het team uit Woking een goede snelheid toonde tijdens de oefensessies op vrijdag​​.

LeClerc geeft toe dat er werk te doen is voor Ferrari

FP1 en FP2 – LeClerc geeft toe

Leclerc bevond zich net achter Lando Norris tijdens de oefenuren van de dag – de Monegask eindigde als vijfde achter Norris’ vierde plaats in FP1 voordat hij FP2 afsloot op de derde plaats op de tijdenlijst, terwijl Norris, die als tweede eindigde, het dichtst in de buurt kwam van wereldkampioen Max Verstappen aan de top van het bord.

Toen hem werd gevraagd of hij tevreden was met zijn P3-resultaat in de laatste oefensessie, legde Leclerc uit: “Ja, we hebben nog veel werk te doen, aangezien McLaren extreem sterk lijkt, uiteraard zijn ook Red Bull en Max erg sterk. Mercedes is momenteel moeilijk te peilen, maar we focussen op onszelf, we kennen de gebieden waar we aan moeten werken en hopelijk helpt dat ons om morgen een stap vooruit te zetten.”

Derde plaats – LeClerc geeft toe

Leclerc eindigde de tweede vrije training op de Grand Prix van Mexico City op de derde plaats op de tijdenlijst. Hoewel hij de pole position behaalde tijdens de laatste race in Austin, is hij niet hoopvol over de kansen dat hij dit kunstje in de kwalificatie op het Autódromo Hermanos Rodríguez kan herhalen.

Pole Position Verassing – LeClerc geeft toe

“Het zal een enorme verrassing zijn als we morgen de pole position halen, maar zeg nooit nooit,” gaf hij toe. “Het is een lastig circuit, het is moeilijk om de ronde bij elkaar te krijgen, maar ik voel dat we dit weekend een beetje te ver weg zijn.”

LeClerc geeft toe dat er werk te doen is voor Ferrari Charles LeClerc in Pit Box in de auto

Grand-Prix van Mexico 2023 – LeClerc geeft toe

Tijdens de GP van Mexico 2023 probeerde Ferrari hun setup te verbeteren, vooral in sector 3. Aanpassingen aan de stijfheid van de voorste stabilisatorstang werden gemaakt, waarschijnlijk om meer precisie te zoeken in de snelle “slang”. Het is echter onduidelijk of deze maatregel de grip aan de achterkant bij lage snelheden in de langzamere bochten van het circuit heeft verminderd​2​.

Uit de analyse van het raceduur bleek dat Ferrari een aangename en bemoedigende verrassing was. De weersomstandigheden tijdens de tweede vrije training waren zeer variabel, met zon en wolken die de werkprogramma’s van de teams beïnvloedden. Dit had een impact op de prestaties en de strategieën van de teams tijdens deze sessie​​.

LeClerc geeft toe dat er werk te doen is voor Ferrari affiche Mexico Circuit met vlag en jaar

History – LeClerc geeft toe

Ferrari heeft sinds 1963 slechts twee raceoverwinningen, drie poleposities en vijf snelste ronden behaald op het Autódromo Hermanos Rodríguez. De laatste overwinning en pole position van Ferrari in Mexico werden respectievelijk behaald in 1990 en 2019​​.

Carlos Sainz, die op vrijdag weer in actie kwam na het missen van de mediadag op donderdag vanwege ziekte, eindigde FP1 als zevende voordat hij net buiten de top 10 viel in FP2 en de sessie als 11e afsloot.

Reflecterend op zijn dag in de auto, suggereerde Sainz dat het team had gedacht dat ze het op het circuit beter zouden doen dan de resultaten lieten zien.

Het was een lastige dag

“Het is een lastige dag voor ons geweest, eerlijk gezegd,” gaf hij toe. “Ik denk dat we verwachtten competitiever te zijn, maar om een of andere reden leken we de balans niet te vinden. Vooral over één ronde leken we behoorlijk veel moeite te hebben met de grip aan de achterkant en dat is ons belangrijkste aandachtspunt voor morgen.”

De veldspreiding lijkt erg krap te zijn, dus er worden zware gevechten verwacht door Q1 en Q2.

Met deze resultaten en analyses in het achterhoofd, is het duidelijk dat Ferrari en hun coureurs voor een uitdaging staan om hun prestaties te verbeteren en het gat met de leiders te dichten in de komende sessies van het raceweekend in Mexico City.

LeClerc geeft toe dat er werk te doen is voor Ferrari Charles LeClerc in de Arena