Skip to main content

MAX VERSTAPPEN EN CHECO PEREZ ZETTEN DE TOON VOOR HET NIEUWE F1 SEIZOEN
Max Verstappen heeft zondag de overwinning behaald tijdens de openingsrace van het seizoen in Bahrein, na acht eerdere pogingen zonder succes. Het was een één-twee voor Red Bull, dankzij Sergio Perez op de tweede plaats. Verstappen leidde van start tot finish en wisselde zijn banden strategisch om de race met een voorsprong van 11 seconden te winnen. Met 25 punten aan zijn totaal, gaat de tweevoudig wereldkampioen voor zijn derde titel.

“Het is precies waar we van gedroomd hebben en wat we wilden bereiken. Dus ja, een geweldige dag voor het hele team,” zei Verstappen na afloop van de race. “Het is een geweldige start voor ons allemaal. We zijn hier niet aan gewend, dus we zijn erg blij op dit moment, maar we blijven altijd werken.”

De Nederlander benadrukte dat de eerste stint de belangrijkste was en dat hij daarna zijn raceplan kon volgen. Hij was ook blij met de prestaties van de auto op elk type band en zei dat er nog veel te finetunen viel, maar over het algemeen was hij blij met de overwinning.

Vorig jaar had Red Bull een teleurstellende start van het seizoen in Bahrein met een dubbele DNF en een één-twee voor Ferrari, maar dit jaar was het andersom. Verstappen was dan ook extra blij met de overwinning. Hij merkte op dat de mentaliteit van het team is veranderd en dat ze nu in staat zijn om een auto te ontwikkelen die meteen vanaf het begin competitief is.

De volgende race van het seizoen vindt plaats in Saudi-Arabië van 17 tot en met 19 maart. Verstappen verwacht dat de andere teams daar dichter bij Red Bull zullen zijn vanwege de aard van het circuit. Toch hoopt hij dat het team de voorsprong kan vasthouden door het ontwikkelen van de auto.