Skip to main content

juli 7, 2023

Silverstone Circuit


Wanneer is het circuit gebouwd?

Degenen die de omtrekweg naar het RAF Silverstone-vliegveld in 1942 aanlegden, wisten niet dat ze een van ’s werelds grootste racecircuits zouden creëren. Maar dat deden ze wel! Het Silverstone-circuit werd voor het eerst gebruikt voor een echte autorace in 1947, hoewel helaas een lokaal schaap tijdens de race het leven liet…

Wanneer was de eerste Grand Prix?

Silverstone was de eerste Grand Prix en organiseerde de inaugurale ronde van het Formule 1 wereldkampioenschap op 13 mei 1950. De oude strijder Giuseppe Farina, die dat jaar de titel zou winnen, won de race in zijn Alfa Romeo 158.

Hoe is het circuit?

Tijdens de Britse Grand Prix van 2018 vergeleek Lewis Hamilton een ronde op volle snelheid rond Silverstone met het vliegen van een gevechtsvliegtuig, wat alles zegt wat je moet weten over het circuit in Northamptonshire. Ondanks talrijke lay-outveranderingen door de jaren heen, heeft Silverstone altijd zijn essentiële karakter behouden als een van de snelste circuits op de F1-kalender, terwijl historische bochten zoals Maggotts, Becketts en Abbey een van de grootste uitdagingen bieden voor coureurs overal ter wereld.

Waarom gaan?

Het is moeilijk om de rillingen tegen te houden terwijl je rondloopt in een van de grote kathedralen van de motorsport, terwijl de Britse fans altijd betrouwbaar luidruchtig zijn – dit is tenslotte het land dat voetbal (dat is voetbal, overigens) heeft uitgevonden.

Waar is de beste plek om te kijken?

De Becketts-grandstand moet hoog scoren op de ultieme lijst van plaatsen om een ​​F1-auto in actie te zien – geloof ons, je ogen zullen uitkijken wanneer je ziet hoe snel de coureurs door Maggotts en Becketts zoeven. Verder langs de baan plaatsen de Stowe-grandstands je op een van de beste inhaalplekken, terwijl het kijken naar de coureurs die hun auto’s in die bocht gooien bijna net zo goed is.

image 35 fb580908

Land

image 58 8fedcd23

Schrijf je in en mis nooit iets


Circuit details

 • Eerste GP

  1950
 • Circuit km

  5.891km
 • Rondes

  52
 • Race afstand

  306.198km
 • Lap Record

  1:27.097
 • Lap Record Houder

  Max Verstappen (2020)
 • DRS Zone’s


?wi=383303&ws=

Resultaat GP 2023

2

1

3