Skip to main content
Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen Close-up van een hand van een aap en een jongen

Stichting AAP

Dit wil Stichting AAP oplossen

Dierenwelzijn van veel exotische niet-gedomesticeerde zoogdieren staat onder druk in Europa. Door menselijk handelen worden veel van deze dieren in hun welzijn aangetast. Deze dieren horen niet in particulier bezit te zijn door illegale handel, exploitatie (bijv. circus) of onderzoek. Bij Stichting Aap verbeteren we het welzijn van apen en andere zoogdieren.

Dit is waar we trots op zijn

Al meer dan 45 jaar vangt Stichting AAP dieren op, zo is er veel professionele kennis in huis over verzorging en betere sociale omgeving voor de dieren, zodat de dieren weer ‘dier’ kunnen zijn. Stichting AAP streeft er naar om de dieren uiteindelijk een goed onderkomen te verzorgen zodat ze de rest van hun leven in goede omstandigheden kunnen doorbrengen.  

Dit willen we bereiken

De opgebouwde kennis zorgt ervoor dat Stichting AAP gehoor vind bij Europese overheden. De stichting streeft naar regelgeving zodat exotische niet-gedomesticeerde zoogdieren niet meer worden gebruikt als huisdier of voor vermaak en geen slachtoffer meer kunnen zijn van illegale handel.