Skip to main content

The Gentlemen


“The Gentlemen” is een Britse actiekomedie uit 2019, geregisseerd door Guy Ritchie en geproduceerd door Miramax. De film gaat over de Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey) die een zeer succesvolle marihuana-ondernemer is in Londen. Wanneer hij besluit om uit de zaken te stappen, veroorzaakt dit een golf van chaos onder zijn concurrenten en de onderwereld van de stad.

Een van de opvallende kenmerken van deze film is de snelle, grappige en scherpe dialoog die typerend is voor de stijl van Guy Ritchie. De personages zijn ook erg goed ontwikkeld en elke acteur speelt zijn rol perfect. Matthew McConaughey als Mickey Pearson is bijzonder indrukwekkend en geeft een sterke performance als de man die de controle verliest over zijn eigen onderneming.

De film zit vol met verrassingen en wendingen, waardoor het verhaal spannend en onvoorspelbaar blijft. Het is interessant om te zien hoe de verschillende personages zich tot elkaar verhouden en hoe ze allemaal proberen om de controle te krijgen over de marihuana-handel in Londen.

“The Gentlemen” is echter niet alleen maar een actiefilm. Het heeft ook een zeer interessante verhaallijn en thema’s die relevant zijn voor de hedendaagse samenleving. Zo gaat de film bijvoorbeeld over de gevolgen van legalisering van drugs, de corruptie in de politiek en de invloed van geld en macht op de menselijke psyche.

Kortom, “The Gentlemen” is een zeer vermakelijke en slimme film die het publiek meeneemt op een wilde rit door de onderwereld van Londen. De scherpe dialogen, geweldige acteerprestaties en interessante verhaallijn maken deze film een absolute must-see voor liefhebbers van het actiegenre en voor iedereen die houdt van films met slimme wendingen en onverwachte plot twists.

Uitgelicht


?wi=383303&ws=

Cast


Informatie

 • Regisseurs

  Wayne Yip, Charlotte Brändström, J.A. Bayona, Sanaa Hamri, Louise Hooper
 • Schrijvers

  Patrick McKay / John D. Payne
 • Land

  Verenigde Staten
 • Genre

  Actie Avontuur Drama
 • Rating IMDB

 • Leeftijd Rating

  14

Websites