Skip to main content

The Lord of the Rings – The Rings of Power


Dit epische drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen in J.R.R. Tolkiens De Hobbit en In de Ban van de Ring. De serie neemt kijkers mee terug naar een tijdperk waarin grote machten werden gevormd, koninkrijken opkwamen en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop slechts aan een zijden draadje hing en de grootste schurk die Tolkien ooit bedacht de wereld dreigde te bedekken met duisternis.

Beginnend in een periode van relatieve vrede, volgt de serie een ensemble van personages, zowel bekend als nieuw, die het lang gevreesde herrijzen van het kwaad in Midden-aarde het hoofd bieden. Van de donkerste diepten van de Mistige Bergen tot de majestueuze wouden van de elfenhoofdstad Lindon, van het adembenemende eilandkoninkrijk Númenor tot de verste uithoeken van de kaart: deze koninkrijken en personages zullen nalatenschappen achterlaten die voortleven lang nadat ze zijn verdwenen. “The Lord of the Rings” is een van de meest iconische fantasyboeken van de afgelopen eeuw. Het is geschreven door J.R.R. Tolkien en werd voor het eerst gepubliceerd in 1954. Het boek vertelt het verhaal van Frodo Baggins, een hobbit die de taak krijgt om de Ene Ring te vernietigen, een krachtig magisch object dat de wereld in gevaar brengt als het in verkeerde handen valt. Maar wat zijn eigenlijk de Ringen van Macht en waarom zijn ze zo belangrijk?

In de wereld van “The Lord of the Rings” zijn er in totaal negentien Ringen van Macht gemaakt. Drie daarvan werden gemaakt door de elfen, zeven door de dwergen en negen door de mensen. Maar de krachtigste ring van allemaal was de Ene Ring, gemaakt door de kwade heerser Sauron in het land Mordor. De Ene Ring was ontworpen om de andere ringen te overheersen en hun drager macht en onsterfelijkheid te geven.

Sauron slaagde erin de negen ringen van de mensen te corrumperen en hun dragers te veranderen in de Nazgûl, angstaanjagende geesten die hem dienden als zijn dienaars. De zeven ringen van de dwergen hadden minder invloed op hun dragers, maar leidden uiteindelijk tot hun ondergang. De drie ringen van de elfen hadden echter een andere oorsprong en doel: ze werden gemaakt door de elfenmeester Celebrimbor zonder de invloed van Sauron en gaven hun dragers het vermogen om het land te beschermen tegen duistere krachten.

In het begin van het boek is het de taak van Frodo Baggins om de Ene Ring te vernietigen, om zo te voorkomen dat Sauron zijn macht over de wereld uitbreidt. Maar om dit te doen, moet hij de Ring naar de vulkaan Orodruin in Mordor brengen, waar hij oorspronkelijk werd gemaakt. Dit lijkt een bijna onmogelijke taak, want de Ring heeft een enorme aantrekkingskracht op iedereen die hem draagt. De drager van de Ring wordt langzaam maar zeker geobsedeerd door de kracht die hij biedt en verliest uiteindelijk zijn eigen identiteit.

“The Lord of the Rings” is een episch verhaal over goed en kwaad, vriendschap en verraad, en de strijd tussen licht en duisternis. Het geeft de lezers een fascinerende kijk op een uitgebreide en gedetailleerde fantasiewereld, vol met rijke personages en intrigerende plotwendingen. Maar bovenal is het verhaal van de Ringen van Macht een waarschuwing voor de gevaren van macht en hebzucht, en een oproep om altijd de juiste keuzes te maken.

Uitgelicht


?wi=383303&ws=

Cast


Informatie

 • Regisseurs

  Wayne Yip, Charlotte Brändström, J.A. Bayona, Sanaa Hamri, Louise Hooper
 • Schrijvers

  Patrick McKay / John D. Payne
 • Land

  Verenigde Staten
 • Genre

  Actie Avontuur Drama
 • Rating IMDB

 • Leeftijd Rating

  14

Websites

 • IMDB

  IMDB

 • RT

  Rotten Tomatoes