Skip to main content

Uitzendrechten darts en snooker ook naar Viaplay
Na het bemachtigen van de uitzendrechten voor Formule 1 en de Bundesliga heeft de Nordic Entertainment Group ook de rechten verworven van PDC Darts voor de komende vijf jaar. Via de streamingdienst Viaplay zullen alle darts toernooien na de WK Darts van december te zien zijn bij deze nieuwe dienst. Ook snooker zal deels verdwijnen bij Eurosport en toernooien zoals de snooker’s Champion of Champions zullen via Viaplay live uitgezonden worden. De verwachting is dat Viaplay in het eerste kwartaal van volgend jaar gelanceerd zal worden.

Viaplay heeft Nederland overvallen door de uitzendrechten van Formule 1 voor de komende drie seizoenen te bemachtigen. Ziggo heeft negen seizoenen lang de Formule 1 aangeboden via Ziggo Sport. De klanten van Ziggo hoefden niet extra te betalen voor Formule 1 in het pakket.  Vanaf het volgende raceseizoen kunnen de vrije trainingen, kwalificaties en races gevolgd worden door een Viaplay abonnement af te sluiten. De Nordic Entertainment Group heeft toegezegd dat ze volgend seizoen zes races gratis voor iedereen beschikbaar zal stellen. Ook de Bundesliga verdwijnt achter de betaalmuur van Viaplay negen seizoenen lang, welke momenteel nog in handen is van ESPN. 

Met de verworven sportrechten is Viaplay hard op weg om een toonaangevende streamingdienst te worden in Nederland volgend jaar. Naast sport zal de combinatie van exclusieve Scandinavische content en aangekochte films en series deze dienst op de kaart zetten. Momenteel is het nog niet bekend wat de maandelijkse abonnementsprijs zal worden van Viaplay in Nederland.