Skip to main content

Verstappen bevestigd relatie Lambiase : “Ik kan altijd super goed met hem overweg” 2023
Verstappen bevestigd relatie Lambiase

Verstappen bevestigd relatie Lambiase Max en JP

Max Verstappen heeft herhaald dat hij “altijd goed overweg kan” met race engineer Gianpiero Lambiase, ondanks speculaties over hun incidentele radio-uitwisselingen op het moment suprême.

Lambiase is de race-ingenieur van Verstappen sinds de Nederlandse coureur zich in 2016 bij Red Bull voegde en heeft al zijn 50 F1-overwinningen en drie wereldkampioenschappen begeleid.

Scherpe Radio Communicatie – Verstappen bevestigd relatie Lambiase

Ze hebben echter in de loop der jaren ook enkele behoorlijk scherpe radioberichten uitgewisseld, zoals te zien was tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten afgelopen weekend, waar Verstappen Lambiase herhaaldelijk vroeg om te stoppen met praten terwijl hij aan het remmen was.

Het partnerschap is duidelijk een succes geweest, hoewel sommigen naar die radio-uitwisselingen hebben gewezen om te speculeren over de aard van hun relatie.

Verstappen bevestigd relatie Lambiase Max Verstappen in zijn Auto

Geruchten opzij – Verstappen bevestigd relatie Lambiase

Maar voorafgaand aan de race van dit weekend in Mexico, legde Verstappen alle geruchten over een moeizame relatie het zwijgen op. Hij zei: “We kunnen altijd heel goed met elkaar opschieten. Natuurlijk, op het moment suprême, liet ik hem weten dat ik niet erg blij was dat hij praatte tijdens het remmen.

“De race was voorbij, en hij moest al een vlucht halen, op de inlap, terug naar huis, dus hij zei dat ik je vrijdag zie en mensen zeiden toen oh hij is erg boos. Wat dan ook, we kunnen altijd goed met elkaar opschieten.”

Verstappens overwinning in Austin was een van zijn zwaarste dit jaar aangezien hij niet alleen te maken had met remproblemen, maar ook de late aanval van Lewis Hamilton moest afweren – hoewel de Mercedes-coureur ​1​.

Is Mercedes een bedreiging? – Verstappen bevestigd relatie Lambiase

Gevraagd of Mercedes nu een bedreiging wordt voor Red Bull met het oog op volgend seizoen, zei Verstappen: “Ik kan geen commentaar geven op volgend jaar. Maar je moet rekening houden met Austin, met de hobbels en het Sprint-formaat, na één oefensessie moet je de auto instellen, en het is een beetje meer hit and miss.

“Van onze kant denk ik dat we te conservatief, te veilig gingen, en zij gingen duidelijk te agressief. Dat is hoe zij natuurlijk werden uitgesloten. We weten dat wanneer we de auto laten zakken je prestaties wint, maar met al die grote hobbels hier moet je een beetje voorzichtig zijn.

Verstappen bevestigd relatie Lambiase Max voor Lewis in Austin USA

“Terugkijkend op het weekend, waren we waarschijnlijk niet op ons sterkst om die redenen. Dus het is een beetje moeilijk om te zeggen. Zeker vanaf het begin van het jaar tot nu toe, hebben de teams achter ons ons ingehaald, zeker, maar hoeveel?

“Het lijkt ook elk weekend een beetje anders, soms zijn ze dichterbij, soms zijn ze verder weg, en zoals ik al zei is het onmogelijk om commentaar te geven op volgend jaar.”

Mexico open voor nieuw record Verstappen

Een vijfde overwinning in Mexico kan Verstappen een record 16e overwinning van het seizoen opleveren, waarmee hij zijn vorige record (15) verbreekt, dat hij in 2022 vestigde. Hij zegt echter dat dat geen mijlpaal is waar hij aan denkt.

“Ik probeer ze allemaal te winnen tot het einde van het jaar, dat is mijn doel,” zei Verstappen. “Ik weet natuurlijk dat het moeilijk gaat worden. Maar dat specifieke nummer, één voor één [dat is waar] ik me gewoon op focus”