Skip to main content

Verstappen heel trots op Super 50ste F1 winst ondanks “rem”-problemen in de Grand-Prix van USA
Verstappen heel trots

Verstappen heel trots – zegt dat het “ongelooflijk” was om zijn 50ste Formule 1-overwinning te behalen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Dit resultaat kwam nadat de wereldkampioen tijdens de race worstelde met zijn remmen.

Na gestart te zijn vanaf de zesde plek op de grid, werkte Verstappen zich tijdens de vroege stadia van de race naar voren voordat hij de leiding overnam van Lando Norris op het halverwege punt.

Verstappen heel trots Hamilton en Verstappen F1 Grand-Prix van USA Austin (2)

Rem Problemen – Verstappen heel trots

Het was echter vanaf dat moment geen volledig probleemloze rit, aangezien de Nederlander in de laatste ronden werd achtervolgd door een snelle Lewis Hamilton. Verstappen wist echter P1 vast te houden en kwam twee seconden voor de Mercedes over de finish.

Toen hem werd gevraagd na het uitstappen uit zijn Red Bull of de middag wat gecompliceerder was dan normaal, antwoordde Verstappen: “Natuurlijk, het begon al met starten in P6. Maar ik denk dat ik de hele race veel moeite had met de remmen.

“Hier zijn nogal wat rempunten, dus ik had niet echt hetzelfde gevoel als gisteren. Dat maakte mijn race vandaag wat lastiger. Je kon zien dat het aan het einde erg spannend was, en dan waren er ook nog de achterblijvers. Als de banden al slijten, maakt dat het een beetje moeilijker.”

Banden Vernietigen – Verstappen heel trots

Verstappen passeert de finish en behaalt zijn 50ste carrière-overwinning. Verstappen moest geduldig zijn tijdens de race en legde achteraf uit: “Je wilt de banden niet vernietigen, maar zoals ik al zei, had ik veel problemen met het remmen, dus het duurde even voordat ik een beetje een middenweg vond.”

Ondanks de problemen was de drievoudige kampioen erg blij om een nieuw persoonlijk record te zetten na het toevoegen aan zijn grote aantal overwinningen, iets dat hij in de toekomst verder wil vergroten.

Verstappen wordt lid van de exclusieve 50-overwinningen club, terwijl Norris dichter bij het record van Heidfeld komt.

50ste Grand-Prix Overwinning – Verstappen heel trots

“Het is natuurlijk geweldig om hier ook mijn 50ste Grand Prix te winnen,” zei Verstappen over zijn laatste prestatie. “Natuurlijk ben ik erg trots en we zullen gewoon blijven proberen om meer te pushen.”

Aan de andere kant van de Red Bull-garage eindigde Sergio Perez de dag op de vijfde plaats, waarbij hij vier plaatsen won vanaf zijn startpositie. De Mexicaan vond echter dat zijn race uitdagend was geweest.

Sergio Perez

Sergio Perez uit Mexico rijdt in de (11) Oracle Red Bull Racing RB19. Perez eindigde de Grand Prix van de Verenigde Staten op de vijfde plaats. “Het was best moeilijk om vooruitgang te boeken,” merkte hij op. “Het was echt lastig, vooral in het begin. Ik was echt blij met mijn tweede stint op de medium band, maar toen ik naar de harde band ging, leek ik een beetje te worstelen en het tempo was niet zo goed als ik had gehoopt. Ik hoopte veel meer snelheid over te hebben.”

Verstappen heel trots Max Verstappen wint F1 Grand-Prix van USA Austin 50ste in successie

De thuisrace van Perez op het Autódromo Hermanos Rodríguez staat als volgende op de kalender en hij blijft hoopvol over wat hij daar kan bereiken.

“We weten dat we een verkeerde richting hebben gekozen voor het weekend met de afstellingen die we moesten doen, dus ik ben optimistisch voor Mexico,” besloot hij.