Skip to main content

VOORUITBLIK SPEELRONDE 18: SPARTA KAN ZICH IN DE TOP 5 NESTELEN


Ook doordeweeks geniet jij van de Eredivisie… Speelronde 18 heeft onder andere een derby, de strijd tegen degradatie en een kraker in Deventer voor jou in petto! Holland Casino en de Eredivisie presenteren een nieuwe vooruitblik op basis van onderlinge resultaten door de jaren heen, spraakmakende doelpuntenmakers en natuurlijk de meest interessante feitjes!

SPARTA ROTTERDAM – RKC WAALWIJK: HOE LANG BLIJVEN BEIDE PLOEGEN DE VOETBALFAN VERRASSEN?

Het is dinsdag tijd voor de 52ste ontmoeting (in alle competities) tussen de Rotterdammers en de formatie uit Waalwijk. Van de 51 wedstrijden won RKC twintig keer, speelde het veertien keer gelijk en trok het zeventien keer aan het kortste eind. 

Voor Sparta is het een geweldig seizoen. De Spartanen zijn terug te vinden op plaats zes en strijden volop mee om Europees voetbal. Bij een overwinning nestelt de ploeg zich in de top vijf. Sparta is voor het eerst sinds oktober 1997 ongeslagen in zes Eredivisieduels op rij (vier keer winst en twee keer gelijk). De laatste keer dat de ploeg vaker op rij niet verloor op het hoogste niveau was in oktober 1992 (toen dertien duels). RKC doet het met een elfde plek ook uitstekend. 

Beide teams beschikken over spelers die op cruciale momenten het verschil maken. Denk aan Ilias Bel Hassani. De aanvallende middenvelder van RKC vond al vijf keer het net. Sparta-spelers Vito van Crooij en Arno Verschueren zijn regelmatig een nachtmerrie voor veel verdedigers. Zij scoorden zes keer. 

De topdoelpuntenmaker van het duel is Marco Boogers. Hij scoorde zowel voor Sparta als RKC. De voormalig centrumspits maakte in totaal zeven treffers. Zijn spelerscarrière eindigde in 2004 bij FC Dordrecht. Hier was hij vervolgens vanaf 2004 t/m 2017 technisch directeur. Boogers zorgde als technisch directeur voor attractief voetbal en een team dat vooral in de subtop van de Eerste Divisie speelde.

Voor RKC-speler Pelle Clement is het hoe dan ook een bijzondere avond. Hij speelt mogelijk zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie. In zijn voorgaande 99 duels in de competitie creëerde hij exact 99 kansen. Dit seizoen creëerde alleen Bel Hassani meer kansen voor RKC (24) dan Clement (vijftien, net als Thierry Lutonda). 

Valt Het Kasteel stil na een treffer van Bel Hassani? Of is het keeper Nick Olij die de nul houdt?

Uitgelicht

Schrijf je in en mis nooit iets


Wellicht ook interessant voor U