Skip to main content

“ZEE VAN TIJD” op Pathé Thuis Super 2023
In de film Zee van Tijd uit 2022 van Theu Boermans worden we meegenomen op een emotionele reis met Lucas en Johanna. Een echtpaar dat in de jaren tachtig een tragische gebeurtenis meemaakt. Ze zijn met hun vijfjarige zoontje Kai aan boord van hun zeilschip op de Middellandse Zee, wanneer Kai overboord valt en verdrinkt.

Het verhaal schakelt heen en weer tussen het moment van de rampzalige gebeurtenis en de nasleep daarvan in de jaren tachtig, en ruim dertig jaar later wanneer Lucas en Johanna elkaar na lange tijd weer zien. Het is een integer maar nogal dik aangezet familiedrama waarin de personages hun verdriet proberen te verwerken en hun relatie opnieuw vorm te geven na deze traumatische gebeurtenis.

Reinout Scholten van Aschat en Sallie Harmsen spelen de rollen van Lucas en Johanna op een indrukwekkende manier en geven de personages diepte en emotie. Ook de andere acteurs, waaronder Gijs Scholten van Aschat, Elsie de Brauw en Kim Hertogs, leveren sterke prestaties.

De film biedt een prachtig beeld van de Middellandse Zee en de zeezeilcultuur en is ook een eerbetoon aan de natuur. De cinematografie van de film is zeer indrukwekkend en weet de emoties van de personages op de juiste manier over te brengen.

Nederland 2022 is een krachtige film die de kijker zal raken en die laat zien hoe mensen omgaan met verlies en verdriet. Het is een ontroerend verhaal over liefde, rouw en de kracht van de menselijke geest om door te gaan, zelfs in de moeilijkste tijden. De film was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2022 en is zeker de moeite waard om te bekijken.

Bekijk Zee van Tijd nu op Pathé Thuis.